Bajta Zabava Kafetkanje Monika Pučelj postala mamica

Naključno iz intervjujev in kolumen

Hej, ne boj se sveta tam znotraj!
Alenka Gajšek | Ponedeljek, 12 December 2011
Alenka Gajšek

"Samooklicani guruji (sicer z diplomami, potrdili, licencami različnega porekla) nam obljubljajo instant rešitve za ne tako zelo instant probleme. Za ne istant probleme sploh."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Monika Pučelj postala mamica PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec, foto: Jernej Prodnik   
Nedelja, 29 November 2009 21:15

V preteklem tednu, natančneje v ponedeljek, je novopečena mamica postala koroška pevka Monika Pučelj.  Monika naj bi rodila zdravega fantka, Aleksandra. Za naraščaj ji iskreno čestitamo!

Monika Pučelj

V petek, 27. novembra 2009, sta v Nočnem klubu Direkt na Čečovju (Ravne na Koroškem) nastopila znana slovenska glasbenika Korado in Brendi. S svojimi starimi in novimi uspešnicami sta ogrela občinstvo in na ta način poskrbela za dobro vzdušje in prijetno zabavo.

Tina Maze je v soboto nastopila na drugem letošnjem veleslalomu v Aspnu v Združenih državah Amerike. Prvo vožnjo je Črnjanka končala na petem mestu, za prvouvrščeno je zaostajala 1,21 sekunde. Po drugi vožnji je zasedla odlično šesto mesto, za zmagovalko pa je zaostala 2,23 sekunde. Prvo mesto je prvič v svoji karieri osvojila nemška tekmovalka Kathrin Hölzl, in sicer je zmagala s časom 2:09,63. Na stopničke sta stopili še Kathrin Zettel (Avstrija) in Federica Brignone (Italija).

Po odstopu prevaljskega župana Matica Tasiča s položaja direktorja Slovenskih železnic (ter odločitvijo, da vodi občino Prevalje namesto železnic) in s sprejetjem sprememb Zakona o lokalni samoupravi (ZLS) so se pojavile polemike o njegovem županovanju. Pojavila so se številna vprašanja v zvezi s tem, ali je Tasič sploh še župan ali pa mu je s sprejetjem sprememb ZLS mandat potekel. Spremembe (sprejete 23. oktobra 2009) zakona zapovedujejo, da z dnem uveljavitve zakona predčasno preneha mandat vsem občinskim funkcionarjem, ki so že pred uveljavitvijo zakona podali odstopno izjavo oziroma z njo seznanili občinski svet. Iz tega izhaja, da bi Tasič že moral zapustiti položaj župana občine Prevalje.

Koroški poslanec Miro Petek (SDS) je v preteklem tednu na vlado naslovil vprašanje, ali želi vlada s sprejetimi spremembami izriniti Matica Tasiča z njegovega županskega stolčka. Na vlado je podobno vprašanje naslovila tudi časopisna hiša Večer. Vlada jim je odgovorila, da "zakon o spremembah in dopolnitvah ZLS v 2. členu določa primer predčasnega prenehanja mandata župana in člana občinskega sveta zaradi odstopa. Zakon je bil spremenjen z namenom ureditve nevzdržne situacije v nekaterih občinah, ko občinski svet ni odločil o prenehanju mandata župana ali člana sveta zaradi odstopa (predlog ugotovitvenega sklepa ni bil uvrščen na dnevni red ali pa občinski svet ni sprejel ugotovitvenega sklepa, kar je imelo za posledico tudi kršitev volilne pravice naslednjega kandidata z liste kandidatov za občinski svet)". Iz sprememb zakonodaje o lokalni samoupravi je torej mogoče razbrati, da je mandat župana Prevalj predčasno prenehal.

Klub koroških poslancev, ki ga predstavljajo Matjaž Zanoškar, Alan Bukovnik, Miro Petek ter Zmago Jelinčič, je na vladno službo za lokalno samoupravo in regionalno politiko naslovil zahtevo, da začne z razvojem oziroma pripravo zakona o pomoči za razvoj Koroške. Za potezo so se odločili zaradi slabih gospodarskih razmer, ki so in bodo pripeljale do številnih odpuščanj ter zaradi načetih aktivnosti v zvezi z gradnjo tretje razvojne osi oziroma hitre ceste na Koroškem.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti