Bajta Zabava Kafetkanje Bo za "vsako kanto" moral skrbeti Matjaž?

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Eva Boto
Maja Maze, foto: rtvslo.si | Torek, 17 Januar 2012
Eva Boto

"Zdaj si še ne delam nekih planov za naprej, ampak si želim, da bi bila tudi moja izobrazba povezana z glasbo in da bom v svojem delu na koncu res uživala."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Bo za "vsako kanto" moral skrbeti Matjaž? PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec   
Nedelja, 10 Januar 2010 21:40

Matjaž ZanoškarV preteklem tednu je slovenjegraški župan Matjaž Zanoškar prejel ponudbo trenutnega ministra za okolje in prostor Karla Erjavca, da ga nadomesti na čelu omenjenega ministrstva. Omenjeno ponudbo je Matjaž Zanoškar tudi sprejel. Pred potrditvijo kandidature poslanca in župana Zanoškarja so se pojavile govorice, da je edini razlog, da je Erjavec ponudil mesto ministra Zanoškarju posledica dejstva, da bo lahko po njegovi razrešitvi zasedel Zanoškarjevo poslansko mesto. Vendar v stranki Desus to zanikajo, saj naj bi Erjavec slovenjegraškega župana zelo cenil kot odličnega poslanca in izkušenega politika, ki je dovolj izobražen za zasedbo ministrskega mesta. Zanoškar je povedal, da njegova odločitev še ni dokončna, saj je pristal le na to, da se kadrovski postopek nadaljuje skupaj z njegovo kandidaturo. Dodal je, da ima še vedno možnost reči da ali ne, ni pa želel prekiniti postopka tako, da bi že v začetku zavrnil kandidaturo.

Tjaša Sidar, ki bo letos Slovenijo zastopala na svetovnem tekmovanju Miss Hawaian Tropic, se na omenjeno tekmovanje že pospešeno pripravlja. Pred časom se je misica z zaposlenimi v Studiu Val v Slovenj Gradcu zaprla v njihov vadbeno sprostilni center in se na ta način začela pripravljati na to, da bo na tekmovanju Slovenijo čim bolje predstavila. Tjaša za svoje telo skrbi z uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo, kavitacijo ter programom Hypoxy. Tako bo njeno telo in ona sama popolnoma pripravljena na nastop v Ameriki.

Najboljše  smučarke na svetu so se minulo soboto pomerile na smukaški tekmi v Hasu im Ennstal-u v Avstriji. Prvo mesto je zasedla Američanka Lindsey Vonn, ki je ponovno tekmovala in zmagala s poškodovano roko. Na drugo stopničko se je povzpela Švicarka Nadja Kamer, ki je za zmagovalko zaostala štirinajst stotink sekunde. Tretja pa je bila Francozinja Ingrid Jacquemod, ki je za vodilno zaostala šestnajst stotink sekunde. Tina Maze je na tekmi dosegla 38. mesto z relativno nizkim zaostankom sekunde in 57 stotink. Korošica je z doseženim mestom ostala brez točk pokala. Vodja ekipe Tine Maze, Andrea Massi, je dodal, da smučarka pri hitrih disciplinah še ni »pri stvari«, zaradi česar ne dosega tistega, kar je zmožna.  

Robert Koren, koroški nogometaš, je pred tedni izrazil željo, da bi zapustil svoj trenutni klub, kjer igra – West Bromwich Albiona v Veliki Britaniji. Vendar do danes kluba še ni zapustil. Razlogi, zaradi katerih se je Koren odločil za morebitni odhod iz kluba, izvirajo iz menjave trenerja. Novi trener kluba je slovenskega reprezentanta prepogosto puščal na klopi. Ko pa je igral, je igral na položajih, ki jih ni obvladal tako, kot obvlada položaj vezista. Ker si želi biti Robert Koren kar najbolje pripravljen za poletno svetovno prvenstvo v Južni Afriki, je vodstvu kluba povedal, da si želi igrati. Drugače bo klub zapustil v zimskem prestopnem roku, ki je začel teči s 1. januarjem.

V preteklem tednu je v dvorani Družbenega doma na Prevaljah potekala zaključna prireditev izbora za najboljšega športnika Koroške za leto 2009. Dogodek je organiziral Koroški radio skupaj s športno revijo Karizma, preko katerih je potekalo tudi glasovanje. Pričakovano je zmagala alpska smučarka Tina Maze, ki si je naslov prislužila že petič. Drugo in tretje mesto sta zasluženo dosegla nogometaša Nejc Pečnik in Marko Šuler, ki sta močno pripomogla k uvrstitvi Slovenije na svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki. Na četrto mesto pa se je povzpel plavalec Damir Dugonjič.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti