Jure med izbranci natisni
Prispeval Katja Žunec in Lucija Kac, foto: Astec Triglav   
Ponedeljek, 26 April 2010 22:09

Jure IvartnikZa prvo državno odbojkarsko ligo sta Odbojkarska zveza Slovenije in oddaja Prvi tempo v preteklem tednu razkrili »All stars« postavo, v katero uvrstijo najboljše posameznike za preteklo sezono. Tokrat se je v ekipi znašel koroški odbojkaš Jure Ivartnik, sicer prosti igralec ekipe Astec Triglav. Jure se je tako znašel v ekipi »najboljših« skupaj z Alenom Pajenkom, Matevžem Kamnikom, Vidom Jakopinom (ki je bil hkrati razglašen tudi za najkoristnejšega igralca), Alenom Šketom, Dejanom Vinčičem (vsi ACH Volley) ter Andrejem Totom (Gelex – Mir).

Minulo soboto je ekipa ACH Volley-ja na tretji tekmi finala državnega prvenstva osvojila šesti zaporedni oziroma skupno sedmi naslov državnega prvaka v odbojki. Barve ekipe ACH je zastopal tudi Korošec Jan Pokeršnik. V prihodnjem vikendu pa se odbojkarji ACH Volley-ja odpravljajo v poljski Lodž, kjer bodo nastopili na zaključnem turnirju za pridobitev naslova evropskih prvakov. Pomerili se bodo z naslednjimi ekipami: Trentino Betclic (Italija), Belchatov (Poljska) ter Dinamo Moskva (Rusija).

Pred kratkim je Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Korošec Drago Kos, za koruptivne označila predloge župana Trbovelj Bogdana Baroviča. Ta je od podjetja Lafarge Cement zahteval, da občini donira sredstva v zameno za določene protiusluge. Tako naj bi župan od podjetja zahteval, da z denarnimi sredstvi podpre projekte lokalne skupnosti. V zameno za denarna sredstva pa bi občina Trbovlje v okviru upravnih postopkov nastopila na strani podjetja. Za MMC Rtv Slo je Barovič povedal, da je to kup neresnic, laži in nepreverjenih dejstev ter zanikal vse očitke o koruptivnosti.

V preteklem tednu se je v Dobji vasi odvila novinarska konferenca, na kateri so predstavniki dveh ministrstev – za okolje in prostor ter za promet – predstavili tri variante umestitve hitre ceste v spodnjo Mežiško dolino. Ob tem sta župana mag. Tomaž Rožen ter dr. Matic Tasič dejala, da bi bilo dobro, če bi se upoštevale želje ljudi za najbolj optimalno umestitev ceste v prostor tega dela Mežiške doline.