Bajta Zabava Kafetkanje Alenka Tetičkovič je Fredi Miler

Naključno iz intervjujev in kolumen

Velikosrbska zarota - Iz dežele kralja Matjaža
Mateja Celin, Delo | Nedelja, 11 December 2011
Mateja Celin

"Tudi kralj Matjaž ima svoje sanje. Da bi SDS za županske volitve našla preudarnejšega, manj nestrpnega človeka, saj bo imel bodoči župan opravka z vse sorte ljudmi vseh mogočih narodnosti, pa še s Srbi bo pobraten."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Alenka Tetičkovič je Fredi Miler PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec   
Nedelja, 14 Marec 2010 22:39

Vedno bolj popularna skupina Carpe Diem, katere bobnar je Korošec Blaž Satler, je izdala novo skladbo z naslovom Egoist. Člani skupine so se tokrat odločili za videolepljenko, ki omogoča, da se poslušalec bolje in hitreje spozna s samim besedilom pesmi. Obenem pa fantje že ustvarjajo nove pesmi, ki bodo javnosti predstavljene v bližnji prihodnosti. Besedila večine pesmi skupine so povezana s humorom, druga pa z razočaranjem, ki je del življenja vsakega posameznika.

Fredi MilerAlenka Tetičkovič, slovenska igralka, trenutno nastopa v muzikalu Avenija Q, ki ga je režirala in koreografirala Mojca Horvat. Alenka igra moško vlogo Fredija Kilerja, za katerega je navdih dobila v koroškem pevcu Frediju Milerju. Na vajah je namreč tekla beseda o tem, kakšen tip moškega bi lahko Alenka bila - moški je moral biti droben, majhen in smešen. Moški pa je mišljen kot nekdanji zvezdnik, ki se preseli na Avenijo Q - Rakovo pot, ker je bil izigran oziroma okraden. Zaradi tega so se spomnili na Korošca Fredija Milerja. Alenka pravi, da je bil velika zvezda, hkrati pa je bil nekoliko bizaren lik v primerjavi z ljudmi, ki se z glasbo resno ukvarjajo. Dodala je še, da pri tem ne gre za žaljivo stvar, temveč za inspiracijo.

Tina Maze je ob koncu letošnje sezone dosegla svoj najboljši rezultat. Na zaključni tekmi za veleslalom v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je zasedla prvo mesto ter s tem obranila odlično tretje mesto v veleslalomskem seštevku v letošnji sezoni. Po tekmi je povedala, da ji je bilo v zadnjih dneh težko, vendar se je uspela umakniti v svoj svet in napolniti baterije. Zmage si je zelo želela, ter s tem uresničila še enega izmed postavljenih ciljev za letošnjo sezono. Andrea Massi, trener koroške smučarke, je povedal, da je to povsem Tinina zmaga, ki si je ne sme lastiti niti ekipa okoli nje. V naslednjih dneh sta sledili še tekmi za superveleslalom, kjer se je Tina prav tako odrezala odlično. Na obeh tekmah je dosegla šesto mesto.

Tudi smučarji so v preteklem tednu zaključili s svojimi nastopi. Na tekmi za superveleslalom je nastopil tudi korošec Aleš Gorza, ki pa tekme žal ni končal. Sredi proge je tekmovalec zgrešil vratca, zaradi česar je odstopil. Tekmo je na 18. mestu končal Andrej Jerman, ki je za zmagovalcem Ericom Guayem zaostal dve sekundi.

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v preteklem tednu prevaljskemu županu Maticu Tasiču izreklo oprostilno sodbo. Tožba je bila vložena v letu 1999, ko naj bi župan zlorabil položaj in odobril poroštvi za kredit nogometnemu klubu Korotan brez soglasja prevaljskega občinskega sveta. Tako naj bi Tasič protipravno pridobil premoženjsko korist za Korotan. Kot je oprostitev sodbe razložila sodnica Marjeta Vezonik, prevaljski župan izrecnega sklepa občinskega sveta za poroštvi ni imel, vendar je občinski svet sprejel načelni sklep, kar je zadostovalo za soglasje.

V preteklem tednu se je na Prevaljah odvila tradicionalna kulturno zabavna prireditev ob Dnevu žensk, ki so jo organizirali Socialni demokrati. Slavnostna govornica je bila Tanja Fajon, evropska poslanka, ki je spregovorila o neenakosti med spoloma, ki je kljub vsem naporom in trudu marsikje še močno prisotna.

 

 

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti