Bajta Kšajtni Film Nick Everhart - 2012 Doomsday (2008)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Nick Everhart - 2012 Doomsday (2008) PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Papotnik   
Torek, 20 Januar 2009 00:00

Nick Everhart - 2012 Doomsday (2008)Ni dovolj, da se je pred nekaj leti pojavil trenutno najbolj nesposoben režiser Uwe Boll. Ne, rabili smo še Nicka Everharta, ki lahko zaradi mene odpotuje nekam visoko v gore in nikoli več ne sede na režiserski stolček.

Prvi del: kako je sploh prišlo do tega, da sem si ogledal ta film.

Ker sem že od malih nog velik ljubitelj fantazije in znanstvene fantastike in ker sem pogledal ogromno filmov iz teh dveh žanrov, mi ob občasni suši nove produkcije ne preostane kaj drugega, kot da pričnem z brskanjem po svetovnem spletu z namenom, da odkrijem kak naslov, ki ga poprej še nisem poznal. Kako uspešna je ta metoda? Precej, saj včasih res odkrijem kak skriti biser ali vsaj nadpovprečen film, ki se je nekako izgubil v množici ostalih, bolj zvenečih imen. Tokrat? Berite dalje ...

Drugi del: občutki ob gledanju 2012 Doomsday.

Ponavadi vsaj poskušam biti fer do vsega kar recenziram in poiščem vsaj nekaj pozitivnih točk preden začnem s pljuvanjem. V večini primerov do pljuvanja sploh ne pride, saj sem v preteklosti imel to srečo, da sem večinoma pisal o kvalitetnih zadevščinah. V tem primeru na žalost ni tako. Ta kup gnoja ne ponuja niti enega samega malenkostnega užitka. Ne, ta izdelek nikakor ne spada med "tako slab, da je že dober" filme. Tisti so ponavadi kratkočasni in premorejo nekaj svetlih trenutkov, ali pa so zaradi svoje obupnosti vsaj smešni na svoj način. Ne vem, ali sem se že prenasičil z raznoraznim škartom ali sem doživel lažjo možgansko kap po prvih nekaj minutah gledanja. Ne spomnim se veliko trenutkov, ko sem podobno trpel kot teh slabih sto minut pred 2012 Doomsday.

Na misel mi pride edino sadistični zobozdravnik, tiščanje na veliko potrebo, ko nikjer naokrog ni stranišča in nekaj podobnih filmskih skropucal, ki sem jih ne vem točno zakaj pogledal v preteklosti. Verjetno sem res neke vrste mazohist, ker hočem videti tudi najslabšo stran filmske produkcije. Ne pretiravam, ta film je res že od samega začetka tako prekleto neumen in lesen, da bo res vsak, ki se iz neznanega razloga, kljub mojim opozorilom odloči za ogled, umsko hrom še vsaj nekaj ur po ogledu. Igralce so izbirali slepi in gluhi, zgodbo je prispeval ne preveč nadarjen posameznik (ima me, da bi napisal nekaj zelo grdega, ampak ne bom), posebne učinke pa je doma izdelal varovanec vrtca v beležnici.

Tretji del: za konec.

Ker v moji čumnati gnezdi ogromno zanimivih filmov in premorem celo polico, ki se šibi pod težo slabih filmov, iz katerih so se norčevali in jih naredili ravno zaradi tega gledljive v kultni seriji Mystery Science Theater 3000, sem morda že malenkost imun na negativne efekte, ki jih lahko ima takšen film na nepripravljenega gledalca. Zato pozor, če še niste nikoli slišali za Plan 9 from Outer Space, ki je nastal pod taktirko Edwarda D. Wooda mlajšega in za prodajalca umetnih gnojil Harolda P. Warrena, ki se je odločil posneti film Manos: The Hands of Fate, potem je bolje, da ne pričnete z 2012 Doomsday. Pravite, da se nisem niti malo dotaknil zgodbe. Nalašč! Prosim ne spominjajte me več, trza mi že živec v obrvi. Če bo kdo vseeno dovolj pogumen in pričel z gledanjem tega filma, čestitke, zaznamovani boste za vse življenje.

 

Ocena: 1/10

 

 

Naključno iz Kšajtnih

Aleksei Balabanov - Gruz 200 (2007)
Rubrika: Film
Enajsti film Alekseja Balabanova, gotovo najbolj priznanega ruskega post- sovjetskega režiserja, ki si ga kar dva meseca ni upala postaviti na...
Marko Vezovišek - Kuba Libre (2009)
Rubrika: Knjiga
Pričujoča knjiga, ki nosi naslov Kuba Libre in pomenljiv podnaslov Pesem o svobodi je literarni prvenec Marka Vezoviška, vendar to...
Dag Kleva - Kjer se cepi resničnost
Rubrika: Leposlovne objave
Dag Kleva - Kjer se cepi resničnost Končno je prispel do dežele, kjer se je cepila resničnost. S prelaza, do...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti