|
 
Seznam forumov Fraj cajt Prežihova domačija

Pozdravljen-a Anonymous !

Danes je 01 dec 2023, 08:10

Bajtin Forum

Obvestila

  • Če imate težave pri uporabi foruma (neveljavno uporabniško ime, napačno geslo ipd.), pišite na e-naslov forum[afna]bajta.si.

VII. Koroško kulturno poletje v Slovenj Gradcu

Plac za pogovor o (psevdo)kulturi - filmi, glasba, "glasba", poezija, epika, klub za fene J. Joyca ...

VII. Koroško kulturno poletje v Slovenj Gradcu

OdgovorNapisal/-a kulpims » 01 jun 2011, 15:11

16. SLOVENJEGRAŠKO POLETJE
VII. KOROŠKO KULTURNO POLETJE 2011


Atrij graščine Rotenturn Slovenj Gradec
od 24. 6. do 10. 7. 2011Petek, 24. 6.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Simfonični orkester RTV Slovenija

S klasičnim delom A. Vivaldija Štirje letni časi se bo predstavil Simfonični orkester RTV Slovenija z dirigentom in solistom na violini Benjaminom Ziervoglom. Dramski igralec Boris Ostan pa bo izvedel recital izbranih pesmi štirih slovenskih pesnikov – Kajetana Koviča, Toneta Pavčka, Janeza Menarta in Cirila Zlobca.
Prireditev v soorganizaciji z Mestno občino Slovenj Gradec je posvečena dnevu državnosti.


Nedelja, 26. 6.
Atrij graščine Rotenturn ob 15. uri
Zavod Bufeto: Takšnega cirkusa pa še ne …

Predstava za otroke Takšnega cirkusa pa še ne … je nastala v produkciji Zavoda Bufeto. Gre za cirkuško šov predstavo, v kateri igralci nastopajo v vlogi cirkuških palčkov, in sicer kot palčki Miško, Gusti, Kal in Floki, ki bodo s pomočjo čarobne cirkuške skrinje pripravili nepozabno doživetje … Predstavo poleg dramaturško, režijsko izpopolnjene klovnade in humornega avtorskega teksta še posebej odlikujejo atraktivne posamezne in skupinske žonglerske točke z žogicami, keglji, obroči. Palčki pa bodo poskrbeli tudi za akrobatske, ekvilibristične, monociklistične, hoduljaške in celo dreserske točke! Palčki so pripravili zares odličen cirkuški program, ki poleg humorja, cirkuških veščin in odlično izbrane glasbe nudi noro zabavo!
Predstava je primerna za otroke od 3. leta starosti dalje.


Nedelja, 26. 6.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Carmina Slovenica: Na juriš in the mood!

Koncertni zbor Carmina Slovenica, ki ga vodi dirigentka Karmina Šilec, sodi med vodilne ansamble v svetovnem zborovskem gibanju. Kot je zapisal eden uglednih glasbenih strokovnjakov: »… zbor Carmina Slovenica obvladuje prostor svetovnih odrov med Berlinom in San Franciscom.« Prestižni ugled zbora potrjujejo številni koncerti po vsem svetu. S »choregie – vokalnim teatrom« uvaja zbor Carmina Slovenica nov koncept, vključujoč glasbo, gib, igro in druge odrske elemente.
Na juriš in the mood! predstavlja glasbo od predvojnega Pariza, preko židovske, francoske in italijanske partizanske pesmi, ameriškega swinga do slovenskih partizanskih pesmi; od Boogie Woogie Bugle Boy, Kiss me Good Night, Sergeant Major, Lili Marleen, Remember Pearl Harbor, Je suis swing do Hej, brigade in Na juriš.
Izvajalci: Karmina Šilec, avtorica projekta in dirigentka, zbor Carmina Slovenica in Janez Dovč, harmonika.
Sponzor prireditve: Banka Koper d. d.


Četrtek, 30. 6.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Egiptovski filharmonični komorni orkester

Maestro Ahmed El Saedi je ustanovitelj in direktor Egiptovskih filharmonikov, ki od leta 2004 postavljajo temeljne standarde za predstavitev komornih orkestrov in predstave komorne glasbe višje glasbene kakovosti. Orkester je nastal iz potrebe po resni glasbeni sceni v Egiptu in v želji po promociji klasične glasbe ter da bi opogumil mlade egiptovske umetnike za igranje orkestralne glasbe.
Solist na klarinetu bo profesor Mohamed Hamdy, prvi klarinetist Kairskega simfoničnega orkestra in Kairskega opernega orkestra. Kot solist je gostoval pri mnogih orkestrih: Slovaškem komornem orkestru Ziulina, Ruskem kinematografskem orkestru in Kairskem simfoničnem orkestru, kot umetniški vodja pa je med letoma 2006 in 2009 vodil kairsko operno hišo.


Petek, 1. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Folkart gostuje: Folklorna skupina Trakija iz Bolgarije

Državni ansambel Trakia je bil ustanovljen leta 1974 in vse od prvega nastopa velja njegov stil za unikat kreacije in izraznosti, koncerte pa lahko umestimo izven vseh okvirjev tradicionalnega načina nastopanja, saj zakladnico ljudske tradicije svoje dežele – Bolgarije – v harmoniji giba, plesa, petja in glasbe predstavljajo na vrhunski in izjemen, redko viden način. Tisoče koncertov in nastopov širom sveta je vsekakor zagotovilo, da na naše odre prihaja izjemna skupina, ki bo pomenila enega vrhuncev letošnjega Folkarta in slovenjegraškega poletnega festivala.
Sponzor prireditve: Zavarovalnica Triglav d. d.


Sobota, 2. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Prifarski muzikanti

Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela leta 1987 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa se preizkušajo tudi v zimzelenih melodijah in pesmih dalmatinskih klap. Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih tudi štiriglasno petje, kakršno se je nekoč prepevalo po naših vaseh. Glasbeni kritiki jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem. Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).


Nedelja, 3. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Vokalna skupina Breznik z gosti

Letošnje leto mineva 35 let, odkar je Vokalna skupina Breznik prvič stopila na glasbeno sceno. Skozi leta je takrat še kvintet družine Breznik pridobival podmladek in danes šteje skupina devet članov, na poti pa je že četrta generacija.
Gosti: dalmatinska klapa Šufit iz Splita, ansambla Šestica in Napev in Koroški kvintet.
Sponzor prireditve: Tovarna Meril Kovine d. d.


Sreda, 6. 7.
Wolfova hiša (Glavni trg 40) ob 21. uri
Pianist Vladimir Mlinarić

Vladimir Mlinarić je bil rojen v Puli, študiral je v Ljubljani in na Dunaju (Z. Novak in L. Brumberg). Je dobitnik nekaj nagrad na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot koncertant je obiskal večino evropskih držav ter ZDA, Kanado in Rusijo. Igral je v komornih zasedbah z znanimi domačimi in tujimi umetniki (kot član Tria Luwigana tudi dobitnik Betettove in Zupančičeve nagrade). Posnel je nekaj zgoščenk, od leta 2002 deluje kot profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo. Strokovna kritika ga ocenjuje kot prefinjenega interpreta, ki v sebi združuje akademizem in fantazijo ter ambicijo in ljubezen do glasbe. O njegovih izvedbah pišejo, da so natančne in pregledne, o njegovem stilu, da je diskreten in nevsiljiv. Na koncertu v Slovenj Gradcu bo izvajal dela Scarlattija, Schumanna, Bacha in Schuberta.


Petek, 8. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Policijski orkester s solistko Manco Izmajlovo

Dirigent: Žarko Prinčič.
Že tradicionalno se bo na odru slovenjegraškega poletja predstavil Policijski orkester s pestrim in raznolikim programom. Njegovi člani nastopajo na protokolarnih obveznostih, državnih proslavah in številnih drugih prireditvah po Sloveniji.
Največji izziv za visoko profesionalne glasbenike pa je koncertna dejavnost, ki jo predstavljajo vsakoletni gala koncert v Cankarjevem domu, božično-novoletni koncerti po Sloveniji in koncerti z gostujočimi dirigenti iz tujine. Glasbeni izbor orkestra sestavljajo dela klasične, filmske, zabavne in jazzovske glasbe, odlomki iz oper in baletov, kantate in muzikali, priredbe popevk in še bi lahko naštevali.
Kot solistka se jim bo tokrat s svojim žametnim glasom pridružila Manca Izmajlova, ki je v svoji karieri nastopila s številnimi domačimi in tujimi orkestri. Eden od vrhuncev njenega ustvarjanja je bil otvoritveni koncert IV. slovanskega festivala v Moskvi, na katerem sta s soprogom nastopila kot glavna solista z Moskovskim simfoničnim orkestrom Pavla Kogana.


Sobota, 9. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 10.30
Klovnbufova vesela karavana

Preko izvirne režijsko-dramaturške ter scenografske ideje bodo avtorji projekta z mednarodnimi gostujočimi umetniki Festivala Klovnbuf 2011 skozi univerzalni klovnovski jezik stopali v dialog z gledalci in pripovedovali zgodbe o svetu, kot ga vidijo klovni. Predstave v različnih klovnovskih žanrih se bodo med seboj konceptualno prepletale in tako ustvarjale zabavno in veselo festivalsko vzdušje.
Predstava je primerna za otroke od 3. leta starosti dalje.


Nedelja, 10. 7.
Atrij graščine Rotenturn ob 21. uri
Muzikal Ljubim te – spremeni se!

Ljubim te – spremeni se! je komični muzikal o ljudeh, ki skušajo vzpostaviti in ohraniti stik. Ta izjemno zabaven gledališki kolaž govori o nam dobro znanih dogodkih in odzivanjih nanje. Nekatere situacije smo namreč preigrali sami, druge so se zgodile našim najbližjim, a smo v njih sodelovali vsaj kot opazovalci in ocenjevalci. Igra je zabavna, ker opozarja, da skušamo kar naprej spreminjati (in popravljati) druge, v resnici pa ljubimo njihovo drugačnost.
Muzikal v prevodu Milana Dekleve, režiji Gašperja Tiča, glasbenem vodstvu Lojzeta Krajnčana in koreografiji Fione Johnson Kocjančič izvajajo štirje izvrstni ustvarjalci: Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Danijel Malalan in Marjan Bunič.


KOMPLETEN PROGRAM VII. KOROŠKEGA KULTURNEGA POLETJA
Uporabniški avatar
kulpims
Muderator
Muderator
 
Prispevkov: 256
Pridružen: 13 mar 2008, 12:08
Kraj: SG

Vrni se na Prežihova domačija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov

cron
 

Kdo je prisoten

Po strani brska 10 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skrit in 10 gostov (Podatki temeljijo na uporabnikih, dejavnih v zadnjih 50 minutah)
Rekordno število uporabnikov na strani je 1768 z dne 17 jan 2023, 15:02

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov