|
 
Seznam forumov Pajzl s tumarijami Oštarija

Pozdravljen-a Anonymous !

Danes je 25 sep 2022, 19:39

Bajtin Forum

Obvestila

  • Če imate težave pri uporabi foruma (neveljavno uporabniško ime, napačno geslo ipd.), pišite na e-naslov forum[afna]bajta.si.

Kuhna

Melanholija obupa sredi kaosa? Srce razbito in tudi ogledalo? Tukaj se lahko zjokate na ramenih natakarjev, povprašate pivske brate za nasvet in rešujte preostale nadvse vsakdanje, a kljub temu zelo kompleksne težave.

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a The Dude » 14 apr 2008, 15:47

al pa če je margerita najbol ku**c pica ever. Stari ne morš jest nekega svežega paradjaza gr na testu. brrrrr. dobro ne rečem, če si jo obložiš še z koruzo in raznimi zelenjavami, kot praji zgoraj nymphia, samo margerita je pa no-go. Vegi kebab pa ne more bit. Je lahko recimo zelenjava v lepinji. Al pa kaj podobnega.
burek je več znan v tem da je več uporaben in več je za stranke tut povabljiv
Uporabniški avatar
The Dude
Yoda
Yoda
 
Prispevkov: 2212
Pridružen: 11 nov 2007, 15:43

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a StaleY » 14 apr 2008, 19:04

Oprosti, sm pol pa še nisi jdo prave margerite z baziliko, mocarelo pa mogoče še kakim drugim sirom pa slastnim paradižnikom (ne vem ka maš proti paradajzo, stvar je odlična kjerkoli jo že uporabiš, subjektivna stvar najbrž, sm... paradajz je zakon).

Vegi kebab je pa točno to kar omenjaš. To pride kera pička pa reče, js bi kebab brez mesa :D :D :D
‘Človek nazadnje v stvareh ne najde nič drugega, kakor kar je sam vložil vanje.’
Uporabniški avatar
StaleY
Čuk Boris
Čuk Boris
 
Prispevkov: 5391
Pridružen: 08 nov 2007, 00:52
Kraj: Ravne-LJ

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a nymphya » 14 apr 2008, 19:44

Vege pica je metanje peska v oči.


Uff, potem sem jaz že nešteto let slepa.  >:D Ampak jeziček za dober okus še vedno dela.  :P

paradajz je zakon


Se strinjam  :worship:

Vegi kebab je pa točno to kar omenjaš. To pride kera pička pa reče, js bi kebab brez mesa


Pazi se me...  :tepezka:
Slika
Uporabniški avatar
nymphya
Gastarbajterji
Gastarbajterji
 
Prispevkov: 356
Pridružen: 13 mar 2008, 02:55
Kraj: Slovenj Gradec/Ljubljana

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a StaleY » 30 okt 2008, 12:20

Iz pozabe potegnem tale topik, da mavo zbalansiram tistega o predpripravljeni hrani.

Also, nov recept za študente!

Carski praženec a.k.a šmorn za 2 osebi


Čas priprave 20 minut.

Sestavine:
- 3 jajca (skozi prideš tudi z dvema, dobro je tudi s štirimi)
- bela pšenična moka
- mleko (v sili velja tudi smetana za kavo + voda, ni grozne razlike v okusu)
- sol
- sončnično olje
- pecilni prašek (neobvezno)

Vzamete malo večjo posodo in vanjo ubijete 3 jajca. Posolite s šcepcom soli ter malo zmešate (najboljš so tste metlice za stepanje, ko majo ful enih žičk). Tule zaj bote mogli pa mavo po občutku delat, kr js nadaljnih korakov ne delam na merice :)

K pretepenim jajcam dodate malo pecilnega praška, približno 2-3dcl mleka pa še 2dcl vode, nato pa mešajte ter dodajajte moko (cirka 250g), dokler ne dobite zmesi, ki bo gosta približno kot ... hm ... malta. :D

Naj poudarim še, da je razmerje med količino mleka in vode čisto poljubno, pač kdor ma rad bolj mlečnati okus da več mleka in obratno. Aja pa še to, več časa pripravljena masa stoji, boljša je :)

Maso nato vlijete na ponev s segretim oljem (tega date ravno toliko, da ko se segreje, pokrije podn) ter s kuhlo mešate/obračate in sekate dokler ne dobite neki takega :) Ko ga date ne krožnik ga svda ne pozabite pocukrat. Dober tek

Slika

P.S. Zraven zelo paše ali kompot ali pa kakav, kar pač mate pr roki.
Zadnjič spremenil StaleY, dne 30 okt 2008, 12:28, skupaj popravljeno 1 krat.
‘Človek nazadnje v stvareh ne najde nič drugega, kakor kar je sam vložil vanje.’
Uporabniški avatar
StaleY
Čuk Boris
Čuk Boris
 
Prispevkov: 5391
Pridružen: 08 nov 2007, 00:52
Kraj: Ravne-LJ

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a Dibri^VIP » 30 okt 2008, 12:38

StaleY je napisal/-a:K pretepenim jajcam dodate malo pecilnega praška, približno 2-3dcl mleka pa še 2dcl vode, nato pa mešajte ter dodajajte moko (cirka 250g), dokler ne dobite zmesi, ki bo gosta približno kot ... hm ... malta. :D



malta...  :worship:
post dneva...

sam a ni lažje še vedno predpripravljenega kupit??
pa tsti ma še rozine zrawno...mmm
Slika
Uporabniški avatar
Dibri^VIP
slika na steni
slika na steni
 
Prispevkov: 1204
Pridružen: 12 nov 2007, 11:09
Kraj: Prevalje

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a StaleY » 30 okt 2008, 12:54

Post dneva morš v temo post dneva citirat :P

Sicer pa ne, domači je itak bolš
Rozine pa itak lahk tule tut dodaš, morm sprobat.
‘Človek nazadnje v stvareh ne najde nič drugega, kakor kar je sam vložil vanje.’
Uporabniški avatar
StaleY
Čuk Boris
Čuk Boris
 
Prispevkov: 5391
Pridružen: 08 nov 2007, 00:52
Kraj: Ravne-LJ

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a matio » 31 okt 2008, 13:43

Mmmmmm šmorn... Za to sm pa menda špecjalist ::)
Tri špure za bajto potegjene
Uporabniški avatar
matio
prvič pijan pr sosedo
prvič pijan pr sosedo
 
Prispevkov: 190
Pridružen: 24 apr 2008, 23:04
Kraj: Slovenj Gradec

Odg: Kuhna

OdgovorNapisal/-a Dibri^VIP » 05 nov 2008, 21:47

stari moji,dajle sm psa wn plo,pridem nazaj domo,tk dišawo po bajti,baram mamo ka je zaj to,pa mi prnese na talerjo kos skutinga štrudla pa kos japkinga...

skutin njaaaamaaaa...res dela raztur...črničewga je pa rekwa da mi bo drugič naredwa...

mmmm
Slika
Uporabniški avatar
Dibri^VIP
slika na steni
slika na steni
 
Prispevkov: 1204
Pridružen: 12 nov 2007, 11:09
Kraj: Prevalje

Re: Kuhna

OdgovorNapisal/-a Lucija » 24 mar 2010, 14:49

Objavljen je nov recept Vale, bajtine osebne kuharce O0
http://www.bajta.si/kuhajmo-z-vale/recept-kivijev-smuti

A si je kdo ž kda kaj skuho - torej, od njenih receptov?

Jz pa Staley sma naredva šnite (http://www.bajta.si/kuhajmo-z-vale/recept-snite-kruhove) pa knedle (http://www.bajta.si/kuhajmo-z-vale/recept-kruhovi-knedli-malo-drugace) pa je bvo oboje fuuul doro...

Mi je pa tut sicer boljš sledit takim receptom, ko so bol enostavno (in tudi zabavno) napisani, ko pa v kaki knjigi, kjer maš miljon varjant iste hrane...
True story.
Uporabniški avatar
Lucija
Yoda
Yoda
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 15 mar 2008, 23:48

Re: Kuhna

OdgovorNapisal/-a StaleY » 24 mar 2010, 14:55

Agreed.

Carski recepti. Dons pa smutija alka?

p.s. Daj slike knedlov gr :P
Uporabniški avatar
StaleY
Čuk Boris
Čuk Boris
 
Prispevkov: 5391
Pridružen: 08 nov 2007, 00:52
Kraj: Ravne-LJ

Re: Kuhna

OdgovorNapisal/-a Lucija » 24 mar 2010, 14:57

StaleY je napisal/-a:
p.s. Daj slike knedlov gr :P



Doma mam... konc tedna, ko pridem do fotoaparata :)
True story.
Uporabniški avatar
Lucija
Yoda
Yoda
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 15 mar 2008, 23:48

Prejšnja

Vrni se na Oštarija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov

cron
 

Kdo je prisoten

Po strani brska 5 uporabnikov :: 1 registriranih, 0 skrit in 4 gostov (Podatki temeljijo na uporabnikih, dejavnih v zadnjih 50 minutah)
Rekordno število uporabnikov na strani je 701 z dne 12 mar 2020, 18:11

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov