Iz pozabe potegnem tale topik, da mavo zbalansiram tistega o predpripravljeni hrani.
Also, nov recept za študente!
Carski praženec a.k.a šmorn za 2 osebiČas priprave 20 minut.
Sestavine:
- 3 jajca (skozi prideš tudi z dvema, dobro je tudi s štirimi)
- bela pšenična moka
- mleko (v sili velja tudi smetana za kavo + voda, ni grozne razlike v okusu)
- sol
- sončnično olje
- pecilni prašek (neobvezno)
Vzamete malo večjo posodo in vanjo ubijete 3 jajca. Posolite s šcepcom soli ter malo zmešate (najboljš so tste
metlice za stepanje, ko majo ful enih žičk). Tule zaj bote mogli pa mavo po občutku delat, kr js nadaljnih korakov ne delam na merice

K pretepenim jajcam dodate malo pecilnega praška, približno 2-3dcl mleka pa še 2dcl vode, nato pa mešajte ter dodajajte moko (cirka 250g), dokler ne dobite zmesi, ki bo gosta približno kot ... hm ... malta.

Naj poudarim še, da je razmerje med količino mleka in vode čisto poljubno, pač kdor ma rad bolj mlečnati okus da več mleka in obratno. Aja pa še to, več časa pripravljena masa stoji, boljša je

Maso nato vlijete na ponev s segretim oljem (tega date ravno toliko, da ko se segreje, pokrije podn) ter s kuhlo mešate/obračate in sekate dokler ne dobite neki takega

Ko ga date ne krožnik ga svda ne pozabite pocukrat. Dober tek

P.S. Zraven zelo paše ali kompot ali pa kakav, kar pač mate pr roki.