Bajta Zabava Čudo bizarno Skrita dejstva o cigaretah

Naključno iz intervjujev in kolumen

Tabu Pliberškega polja
Jernej Prodnik | Sreda, 20 Maj 2009
Jernej Prodnik
"Dokler se ne bo postavilo jasnih ločnic bo Pliberško polje ostalo prostor tabuja, ki vedno bolj ogroža  našo svobodo, saj se mu s tišino podaja legi- timnost. Ta imperativ bi moral veljati za vse politike bližnjega prostora in tudi medije, ki z neporočanjem pripomorejo, da je v naši bližini lahko središče zborovanj neo-ustaštva."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Skrita dejstva o cigaretah PDF natisni E-pošta
Prispeval Samo Strel   
Četrtek, 05 Februar 2009 15:38
cigaretni filtri Številne aktivne sestavine in način pridelave cigaret poskrbijo, da je vsebnost nikotina nekajkrat večja kot pri navadnem tobaku. Zato si vendar že kupite zavitek najboljšega tobaka, zraven pa še filtre in papirčke za zvijanje, da boste živeli dlje in tudi bolj zdravo, predvsem pa ceneje.

Za boljšo aromo cigaret pogosto uporabljajo urejo, kemikalijo, iz katere je v veliki meri sestavljen urin. Med zloglasnejšimi kemikalijami, ki vam lahko vsak trenutek »storijo konec«, je treba izpostaviti še arzen, formaldehid, hidrogen cianid, nitrogen oksid, amoniak in še kaj bi se našlo.

Marlboro, Kool in Camel predstavljajo užitek številka ena za približno 70 odstotkov svetovnega trga kadilcev. Tisti, ki imate radi okus mete oziroma lahke cigarete, sicer vlečete več in si zato na koncu enako umažete pljuča kot kavboji, ki prisegajo na znamko Marlboro.

Imunski sistem kadilcev mora čez dan delati več in bolje kot sistem nekadilca. Rezultat? Kadilčeva kri sicer vsebuje manj antioksidantov, kljub vsemu pa se lahko njegov imunski sistem zaradi »stalne aktivnosti« bolje odzove ob prvih napadih nemarnih virusov, ki v teh zimsko prehodnih dneh prežijo na nas na vsakem koraku.

Posel s cigaretami je eden izmed najboljših, v katerega se lahko podate. Na leto se namreč v tej industriji obrne za 400 bilijonov ameriških zelencev. Prav to je razlog, da so cigarete med nepridipravi zelo zaželeno blago, saj je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kar četrtina prodanih cigaret v svetu pretihotapljena.

Nekateri se lahko »pohvalijo« s fetišem, ki se strokovno imenuje kapnolagnia. Tovrstne fetišiste vzburja pogled na kadilca oziroma kadilko, kot pri večini fetišev, če lahko zaupamo Sigmundu Freudu, pa ima tudi ta korenine v rani mladosti.

V Združenih državah Amerike kadi približno 22 odstotkov žensk, kadilcev pa je okoli 35 odstotkov. ZDA tako predstavljajo edini večji cigaretni trg, kjer ženske pri tej grdi razvadi moškim sežejo skoraj do kolen. V Evropi je ta razkorak nekoliko večji, saj kadi 46 odstotkov moških in 26 odstotkov žensk, medtem ko se odstotek kadilk v tako imenovanih državah tretjega sveta nikakor ne more primerjati z moškimi. V Afriki, Aziji in zahodnem Pacifiku kadi okoli pet odstotkov predstavnic ženskega spola, medtem ko je kadilcev okoli 50 odstotkov.

In tobacco we trust!

Številne aktivne sestavine in način pridelave cigaret poskrbijo, da je vsebnost nikotina nekajkrat večja kot pri navadnem tobaku. Imunski sistem kadilcev mora čez dan delati več in bolje kot sistem nekadilca. Zvijanje cigaret ima dolgo zgodovino. Tisti, ki imate radi okus mete oziroma lahke cigarete, vlečete več in si zato na koncu enako umažete pljuča kot kavboji, ki prisegajo na znamko Marlboro.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti